Stiri

 • Duminica după Inaltarea Sfintei Cruci
  Duminica după Inaltarea Sfintei Cruci

  08 Septembrie 2014

  Mântuitorul nostru Iisus Hristos zice în Sfânta Evanghelie: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie (Matei 16, 24). Astăzi vom vorbi despre deosebirea crucilor prin care ne putem mântui pe pământ.

 • Triodul
  Triodul

  13 Martie 2013

  Termenul Triod desemneaza atat perioada din timpul anului bisericesc in care ne pregatim spiritual pentru intrarea in Postul Sfintelor Pasti, cat si cartea de slujba folosita in aceasta perioada.

 • Sfantul Efrem Sirul
  Sfantul Efrem Sirul

  31 Ianuarie 2013

  Sfantul Efrem Sirul este praznuit de Biserica Ortodoxa pe 28 ianuarie. S-a nascut pe la inceputul secolului al IV-lea in cetatea Nisibe, din parinti pagani. Invatatura crestina o primeste de la Sfantul Iacob, episcop de Nisibe, care l-a si botezat.

 • Sfantul Antonie cel Mare
  Sfantul Antonie cel Mare

  14 Ianuarie 2013

  Sfantul Antonie cel Mare este praznuit pe 17 ianuarie. Sfantul Antonie este considerat a fi incepatorul vietii monahale. S-a nascut in satul Coma din Egiptul de Mijloc, in jurul anului 251.

 • Sfantul Ignatie Teoforul
  Sfantul Ignatie Teoforul

  20 Decembrie 2012

  Sfantul Ignatie Teoforul este praznuit pe 20 decembrie. A fost copilul pe care l-a luat Hristos l-a luat in brate atunci cand le-a spus apostolilor: "De nu va veti reveni si nu veti fi precum copiii, nu veti intra in imparatia cerurilor. Dar, cel ce se va

 • Sfantul Proroc Daniel
  Sfantul Proroc Daniel

  17 Decembrie 2012

  Sfantul Proroc Daniel este cinstit pe 17 decembrie. A trait cu 460 de ani inainte de Hristos si a prorocit timp de 70 de ani. A fost luat rob in momentul in care Orasul Sfant a fost cucerit de Nabucodonosor.

 • Sfantul Elefterie
  Sfantul Elefterie

  14 Decembrie 2012

  Sfantul Elefterie este cinstit pe 15 decembrie. A trait in timpul domniei imparatului Adrian (117-138). Nu cunoastem data exacta a nasterii sale, stim doar ca s-a nascut in jurul anului 100, din parinti crestini. Antia, mama sa, primise botezul

 • Predica la Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
  Predica la Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

  07 Noiembrie 2012

  Predica a Parintelui Sofian Boghiu la Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Cei doi arhangheli, Mihail si Gavriil, de-a lungul istoriei neamului omenesc, s-au aratat de multe ori in viata oamenilor.

 • Inaltarea Sfintei Cruci
  Inaltarea Sfintei Cruci

  12 Septembrie 2012

  Inaltarea Sfintei Cruci este cea mai veche dintre sarbatorile ortodoxe inchinate cinstirii Sfintei Cruci. Aceasta aminteste de doua evenimente deosebite din istoria "lemnului de viata datator" al Sfintei Cruci.

 • Nasterea Maicii Domnului
  Nasterea Maicii Domnului

  06 Septembrie 2012

  Nasterea Maicii Domnului este praznuita pe 8 septembrie. Inceputul acestei sarbatori trebuie pus in perioada dintre Sinodul III ecumenic (431) si Sinodul IV ecumenic (451). De ce? Pentru ca sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului exista si la coptii egipteni